Paaldansen - Pole Passion Paaldanstudio

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paaldansen:

Paaldansen is een vorm van kunst, een combinatie van dans, gymnastiek en theater. Het gaat om dansen en het uitvoeren van acrobatische trucs aan een verticale paal en is een steeds populairdere vorm van fitness, beoefend door vele liefhebbers in sportscholen of dansstudio's. Een breed scala aan amateur- en professionele competities worden gehouden in vele landen over de hele wereld.

Vóór het midden van jaren 2000, vond paaldansen vooral plaats in strip clubs.
In een stripclub wordt paaldansen vaak minder gymnastisch uitgevoerd en zijn striptease, Go-Go en lap dancing de belangrijkste onderdelen.

Sindsdien hebben de initiatiefnemers van paaldanswedstrijden geprobeerd om bij mensen het beeld van paaldansen te veranderen en om het te promoten als een legitieme vorm van dans en acrobatiek. Paaldansen is verder beïnvloed door de Chinese paal, een vorm van acrobatiek zoals in het circus en toneelvoorstellingen word bedreven.Paaldansen vergt een aanzienlijke kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Verder impliceert het atletische bewegingen, zoals beklimmingen, spins, en  inversies, waardoor een harde training nodig is.

Hierdoor is paaldansen steeds populairder geworden als een vorm van sport, met een verhoogde bewustwording van de voordelen voor algemene kracht en fitheid. Deze vorm van oefening traint buikspieren en algemene lichaamskracht door het lichaam zelf als weerstand te gebruiken.
Een typische oefening  in de klas begint doorgaans met krachttraining, dansbewegingen, squats, push-ups, en sit-ups, en geleidelijk aan werkt men zijn weg naar  beklimmingen en inversies. Paaldansen is ook goed om het vertrouwen en eigenwaarde op te bouwen.

Paaldanswedstrijden worden in toenemende mate uitgevoerd in een niet-erotische manier en wordt gecombineerd met een scala aan dansstijlen en/of gymnastiek.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu